A Bach virágterápiáról


A világ nagyon sok országában elterjedt a virágterápia és számos adat áll rendelkezésre amely mutatja, hogy számtalan embert szabadítottak meg a betegségtől, és még több érzelmi problémától.
Szabadon dönthetünk, hogy milyen életet választunk.
Életünkért csak mi vagyunk a felelősek, még ha ennek a felismerésnek a következményeit nem is vállaljuk mindig szívesen.
Edward Bach olyan "egyszerű" gyógymódot adott az emberiség kezébe, amely az egyént kezeli és nem a betegséget, mindenféle mellékhatás nélkül.
Fő célja az lett, hogy a betegek tanulmányok, szakemberek, engedélyek nélkül is képesek legyenek saját sorsukért felelősséget vállalni, és kéznél legyenek azok a szerek is, amelyek őket ebben támogatják.
Az emberek évszázadok óta használnak növényeket a gyógyításban.
Hittek a mezők, hegyek és völgyek növényeinek abban a képességében, hogy megvan bennük a betegségek gyógyításához szükséges erő.
A természet e tiszta, csodálatos erőivel való gyógyítás legtöbbünk számára valóban a legjobbnak tűnő módszer, mélyen legbelül felismerjük a módszerek igazságát, s valami azt súgja bennünk, hogy a természet útja a helyes út.
Az összes gyógyír a természet csodálatos virágaiból, növényeiből és fáiból készült, egyik sem mérgező vagy káros, bármennyit használjunk is belőle.
Nem a betegség számít, hanem maga a beteg!
Nem az úgynevezett betegséget kell kezelni, hiszen ugyanaz a betegség különböző embereken más és más tüneteket okoz, és ezek alapján kell a megfelelő gyógyírt kiválasztani.
Ezáltal a beteg újra visszatalál valódi önmagához, igazi énjéhez és a betegség el fog múlni.
Rendkívül fontosnak tartom a személyes beszélgetést, mert minden embert lelkiállapotának, karakterének, egyéniségének megfelelően kell kezelni.