A WAYNE COOK-PÓZ

Segít rendet teremteni a dolgokkal kapcsolatos gondolatainkban, segít jobban megérteni a világot, amellyel szemben állsz, és a szó szoros értelmében segít egyik lábadat a másik elé rakni.
Amikor a zaklatottság olyan nagyfokú, hogy képtelen vagy abbahagyni a sírást; amikor azon veszed észre magad, hogy ingerülten beszélsz és kiabálsz másokkal; kétségbe esel vagy úgy érzed, mérhetetlenül kimerültél, még akkor is kitakarítja a stresszhormonokat a testedből.
Szinte azonnal úgy fogod érezni, hogy kevésbé vagy dühös, és kevésbé vesznek erőt rajtad a gondjaid.

A Wayne Cook-póz elvégzéséhez ülj le egy székre egyenes gerinccel;
1} Helyezd a jobb lábfejedet a bal térdedre. Bal kezeddel fogd meg a jobb bokádat, jobb kezeddel pedig a jobb talppárnádat.
2} Lassan lélegezz be az orrodon keresztül, engedd, hogy lélekzeted megemelje testedet a belégzés során.
Ezzel egyidejüleg húzd a lábadat magad felé, megnyújtva ezzel. Kilégzésnél lassan, a szádon át fújd ki a levegőt, és engedd ellazulni testedet. Ismételd meg ezt a lassú légzést és nyújtást négy-öt alkalommal.
3} Cseréld meg a lábaidat. Helyezd a bal lábfejedet a jobb térdedre. Jobb kezeddel fogd meg a bal bokád, bal kezeddel pedig a bal talppárnádat. Lélegezz ugyanúgy, mint az előbb.
4} Tedd le a lábadat, és illeszd össze össze ujjaid hegyét, piramist alkotva. Két hüvelykujjadat helyezd a "harmadik szemedre", közvetlenül az orrnyerged fölött. Lassan lélegezz be az orrodon keresztül, majd a szádon át fújd ki a levegőt, engedd, hogy két hüvelykujjad lassan szétváljon a homlokodon, széthúzva a bőrt.
5} Hüvelykujjadat helyezd vissza a harmadik szem területére. Lassan vidd le kezedet magad előtt imádkozó kéztartásba, mély légzés közben. Add át magad a légzésnek.

Wayne Cook ennek a technikának a hatásosságát a diszlexia és a dadogás kezelésében mutatta ki. Az eljárás olyan módon zárja az energiaáramkört, amely lehetővé teszi a test minden részében az egyenletes áramlást.
(forrás: Donna Eden és David Feinstein: Energiagyógyászat)